Style vandaag de garderobe van je dromen

Kijk eens goed naar je kast, van je Bjorn Borg boxers tot je mooiste blouse heren. Wat is aan vervanging toe? Wat kan beter? Ben je tevreden met je kleding stijl, of wil je eigenlijk al langer je hele garderobe vernieuwen. Het kan moeilijk zijn om uit een stijl te breken, zeker als je die al je hele leven hebt, maar het is het vaak ook waard. Kleding is, boven alles, een vorm van zelfexpressie, en die mag jij helemaal zelf invullen (of moet ik zeggen… aankleden) zoals je dat zelf wil. Dus, laten we alle dingen die je niet meer wil eruit gooien en de garderobe van je dromen samenstellen!

Style away!

Bedenk en bekijk allereerst eens welke elementen uit je huidige garderobe je wél blij maken. Wat hebben die kledingstukken met elkaar gemeen? Zit er een bepaald kleurenschema in wat helemaal je ogen naar voren brengt, of hebben ze allemaal een bepaalde edge die je mist in je dagelijkse leven? Er zijn ook altijd wel kledingstijlen die je heel gaaf vindt bij andere mensen, zoals techwear of een goth-randje aan je kleding. Ga daar ook eens mee experimenteren. Probeer een detail aan je outfit te veranderen of accessoires toe te voegen en kijk wat dat met je doet. Zo kom je langzamerhand steeds dichter bij de stijl of stijlen die jou aanspreken. Onthoudt ook dat je niet maar één stijl hoeft aan te hangen. De ene dag in een net pak en de volgende dag in cargo pants is juist leuk en verfrissend!

Duivelse details

Samen met het herontdekken van de kledingstijl(en) die je mooi vindt tegenwoordig gaan we kijken naar hoe we je garderobe gaan opbouwen. Basisdingen zijn altijd goed. Zorg voor goed ondergoed en goede, gatenloze sokken, en een aantal andere staples: een goed zwart shirt, goede zwarte broek (denim of pantalon) en een goede trui. Vanuit daar kan je items gaan toevoegen die jou aanspreken, zoals overhemden met prints erop, jasjes die elke outfit opfleuren, broeken en T-shirts met unieke ontwerpen die ook gebruikt kunnen worden als rugzak, noem het maar op. Vergeet ook niet de accessoires; die maken een outfit pas helemaal van jou, onthoud dat goed. 

 

Kleding is een van de leukste en uitdagendste vormen van zelfexpressie. Het is helemaal van jou, en je mag er alles mee. Wees dus niet bang lekker te experimenteren en zo de garderobe van je dromen te creëren. Succes, en veel plezier!

Dit mag je niet missen!