Digitaal investeren

Veel mensen vinden het vandaag de dag een fijn idee om wat geld achter de hand te houden voor een later moment wanneer ze het goed kunnen gebruiken, en dit idee is helemaal niet zo gek. De laatste jaren zijn we er namelijk mee geconfronteerd dat er plotseling onzekere tijden kunnen aanbreken waarin sommige sectoren hard geraakt zullen worden. Om financiële stress voor te zijn, beslissen veel mensen om het geld dat ze hebben te investeren. Geld investeren kan op veel verschillende manieren. Weet jij al hoe jij gaat investeren?

Bitcoin (BTC)

Bijna iedereen heeft vast wel eens van de Bitcoin gehoord. Bitcoin is een bekend fenomeen omdat dit de eerste gedecentraliseerde valuta in de geschiedenis is. De Bitcoin verscheen iets na de financiële crisis van 2008. Hij werd uitgevonden als gevolg van de behoefte aan een elektronisch betaalsysteem, dat werkte volgens de blockchain technologie. Zo werden transacties voortaan zorgvuldig vastgelegd en gecontroleerd door middel van deze technologie. Zo konden twee partijen voortaan direct aan elkaar transacties verrichten zonder dat hier een bank of iets dergelijks nog tussen hoefde te komen.

Wanneer je in Bitcoin wil gaan handelen, is het handig om eerst te zoeken naar een betrouwbare website. Laat je niet oplichten, want anders is digitaal investeren alleen maar een manier om heel erg snel je geld weer te verliezen. Vervolgens kun je kiezen uit twee verschillende manieren om in Bitcoin te handelen. De eerste manier is om daadwerkelijk Bitcoins te kopen en vervolgens weer te verkopen op een gunstig moment. Bij deze manier moet je speculeren over het beste moment van verkopen en bezit je geen token bij de CFD’s. Daarnaast is het mogelijk om via een CFD te handelen, in een contract gebaseerd op de koersen in de onderliggende markt. Een CFD is als het ware een soort hefboomproduct, waardoor je een stukje van de totaalwaarde inlegt en de exposure verkrijgt aan de totale contractwaarde.

Let wel op, want dit betekent dat zowel je winsten, maar ook je verliezen kunnen vergroten. Wanneer je net begint met investeren, is het handig om rustig je eerste ervaringen op te doen. Gebruik ook altijd geld dat je kunt missen om te investeren in cryptocurrency.

Ripple (XRP)

Ripple, oftewel XRP, is ontstaan rond 2012, en is erop gebaseerd het onderlinge betalingsverkeer te stroomlijnen tussen verschillende banken. Het voornaamste verschil tussen Ripple en Bitcoin is het doel van de cryptocurrency en de achterliggende filosofie. Waar Bitcoin is bedacht om ervoor te zorgen dat twee banken onderling transacties konden verrichten die niet gecontroleerd hoefden te worden door een derde partij, is de Ripple ontworpen om juist het reeds bestaande systeem te verbeteren.

Dit mag je niet missen!