Je klikt met je rechter muisknop op de surprisesmiley en kiest voor de optie: Afbeelding opslaan als.
Een venster met de naam Afbeelding Opslaan wordt geopend. Om nu bij je plaatjesmap te komen, moet je deze map gaan zoeken. In het kleine venstertje achter de woorden 'Opslaan In' moet staan:  Mijn afbeeldingen (of een andere naam die je aan je je plaatjesmap hebt gegeven).
Als dit niet zo is, klik dan op het kleine gele mapje met het omhoog wijzende pijltje. Je moet je nu net zo vaak een niveau omhoog gaan tot je je plaatjesmap ziet staan.
Dubbelklik op je plaatjesmap, zodat deze nu in het kleine venstertje staat achter de woorden: Opslaan in: en klik vervolgens op Opslaan. De surprisesmiley staat nu in je Plaatjesmap.

Het eenvoudige briefpapier

Open Outlook Express en wijs met de muis naar Nieuw Bericht maar klik dit NIET aan. Direct rechts ernaast staat een klein zwart driehoekje, éénmaal klikken op dit zwarte driehoekje en een uitrolmenu wordt zichtbaar. Klik op de optie: Briefpapier selecteren, klik op Nieuw en klik op Volgende.
Klik nu op Bladeren.

Op dit punt aangekomen moet je weer niveaus hoger gaan zoeken door weer op het gele mapje met het omhoogwijzende pijltje te klikken net zo lang tot je je plaatjesmap ziet.
Dubbelklik op de plaatjesmap en selecteer het plaatje van de surprisesmiley door er éénmaal op te klikken en dan te kiezen voor Openen.
Je ziet nu de Wizard Briefpapier met in het vierkante voorbeeldvak, piepklein linksboven in het hoekje de smiley.

Je hebt in dit venster diverse mogelijkheden, je kunt daarmee gaan 'spelen', ik zal me beperken tot één voorbeeld.

Bij positie laten we Boven en Links gewoon zo staan, je kunt later zelf weer andere opties uitproberen.

Bij de optie: Naast elkaar kiezen we voor de optie: Horizontaal. (Ook hier zijn meer mogelijkheden). Vervolgens zetten we een vinkje in het vakje voor: Kleur.
Klik op het zwarte driehoekje achter het woord Standaard en loop met de cursor langs de kleuren. Door middel van de schuifbalk kun je nog verder naar beneden. Kies nu voor bijvoorbeeld zeeblauw door er eenmaal op te klikken. In je voorbeeldvenster zie je nu een zeeblauw vlak met aan de bovenrand een rijtje surprisesmileys.
Klik op Volgende en pas hier je lettertype, grootte en kleur van de letters aan en gebruik eventueel de optie vet of cursief door deze aan te vinken. Ik heb gekozen voor Tahoma, 12 pnts, blauw en vet.
Vervolgens klikken op Volgende.

Je ziet nu in je voorbeeldvenster dat de tekst door de smileys heen staat. Dit gaan we verhelpen door de bovenmarge aan te passen. Klik net zo vaak op het naar boven wijzende zwarte driehoekje naast Bovenmarge tot het er in je Voorbeeldvenster zo uitziet zoals je het hebben wilt.
Klik nu op Volgende en tik een zelfgekozen naam in. Klik op Voltooien en op OK en voilà het gemaakte briefpapier is klaar.
De ingetikte tekst in deze nieuwe mail zal automatisch op de goede plek beginnen onder de smileys. Wanneer je een volgende keer in Outlook Express op het zwarte driehoekje klikt naast Nieuw Bericht, zul je je eigengemaakte briefpapier zien staan en kun je dit weer gebruiken. Zo kun je verschillende briefpapiertjes maken bijvoorbeeld met kleine kattenkopjes of autootjes of een kerstversiering, wat je maar kunt bedenken. Je kunt een rand maken aan de bovenzijde, aan de linker- of rechterzijde of je papier helemaal vullen.

Veel plezier en succes!BRIEFPAPIER
Je kunt zelf eenvoudig briefpapier maken om te gebruiken voor je e-mail. In dit lesje leer je briefpapier met een randje smiley's te maken, maar je maakt net zo gemakkelijk briefpapier met een randje hondjes aan de bovenzijde of aan de linkerzijde enz.
Hoe je plaatjes kunt verzamelen op internet en opslaan in je plaatjesmap kun je lezen bij het onderdeel Verkenner. In dit voorbeeld zal ik gebruik maken van het volgende plaatje:
© Leonie de Haan